ARDEX opkøber Wedi

27. september 2021

ARDEX-koncernen har netop overtaget aktiemajoriteten hos tyske Wedi, som er globalt markedsledende i systembaserede løsninger til badeværelser. Det betyder, at flise- og gulvbranchen herhjemme fremover kan få glæde af en synergi mellem Wedi og ARDEX, når de tilbyder kunderne højkvalitetsløsninger til vådrum. Opkøbet styrker os på både produkter og rådgivning, hvor Wedi ligesom ARDEX står for høj kvalitet og innovation. De to brands går hånd i hånd med hinanden, da begge står for ultimativt kvalitetsfokus, højt serviceniveau og knowhow.” udtaler adm. direktør i ARDEX Skandinavia, Michael Nielsen.

To af verdens førende leverandører af specialiserede produkter til byggeriet er gået sammen om at skabe bedre løsninger til badeværelser. ARDEX-koncernen har således købt aktiemajoriteten i tyske Wedi, der er specialister i fremstilling af bl.a. vandtætte systemkonstruktioner. Wedi har på globalt plan 500 medarbejdere og er aktive i mere end 50 lande.

Begge firmaer er private tysk-ejede virksomheder, men opkøbet vil selvfølgelig også have indflydelse i Danmark, hvor begge firmaer er store aktører på hver deres marked i byggeriet.

Ardex Skandinavias adm. direktør, Michael Nielsen, udtaler om opkøbet:

  • Vi er selvfølgelig ovenud glade for, at vi med det her opkøb kan skabe synergi på vådrumsområdet, tilbyde kunderne endnu flere systemløsninger og forsøge at skabe reel værdi for såvel entreprenør som slutkunde. Det er helt sikkert, at et styrket samarbejde vil blive en fordel for begge kundegrupper. Her tænker jeg særligt på kommende systemløsninger og fælles tekniske træninger.

Globale og familie-ejede

Wedi, der ligesom Ardex er et globalt, familieejet firma, fortsætter med at operere selvstændigt med egen ledelse og strategi. Men det er tanken, at de højkvalitets-vådrumsløsninger, som ARDEX allerede tilbyder den professionelle håndværker, i samarbejde med Wedi vil blive en endnu mere systembaseret løsning.

  • Opkøbet styrker os på både produkter og rådgivning, hvor Wedi ligesom ARDEX står for høj kvalitet og innovation. Begge brands har en ret stærk markedsandel og tilstedeværelse i Danmark. Sammen kan vi innovere markedet for vådrum endnu mere og dermed skabe udvikling og løsninger til gavn for vores kunder.

Opkøbet er det største i Ardex’ 72-årige historie. Ardex har tidligere opkøbt firmaer som Wakol, Gutjahr, Loba og Lugato. Ardex Group har nu mere end 3.900 ansatte og er til stede i mere end 100 lande. Heraf arbejder omkring 120 ansatte i de nordiske lande og heraf ca. 50 i Danmark. Den primære del af produktionen foregår på Ardex’ fabrik i Hedensted.